FAQ

Hvordan anskaffer jeg mig et Natuzzi-møbel?
Natuzzi sælger ikke direkte til forbrugeren fra fabrikken, og ej heller over Internet. Natuzzis produkter kan kun købes gennem vores autoriserede Natuzzi-forhandlere. For at finde den nærmeste Natuzzi-forretning eller forhandler, benyt venligst vores søgefunktion ”Find en forhandler”.
Er læder ikke varmt om sommeren og koldt om vinteren?
Læder tilpasser sig efter omgivelserne. Det tilpasser sig stuetemperaturen og til kroppen, og det bevarer en konstant temperatur, der føles behagelig mod huden.
Revner eller afskaller læder med tiden?
Nej, læder hverken revner eller afskaller med tiden under normale forhold ved almindeligt husholdningsbrug, når det bliver vedligeholdt korrekt. Hvad der kan ske er, at den farvebehandling, der er blevet anvendt, kan gå hen at revne eller afskalle. Dette problem kan normalt repareres, ligesom malingen på en væg. Man skal være opmærksom på, at dette farvelag ikke er lige nemt at reparere i alle tilfælde, og at behandlingen kan efterlade mærker.
Bør jeg være bekymret, hvis der er små linjer eller ”skønhedsfejl” på mit nye lædermøbels overflade?
Mærker såsom ar, insektbid, rynker eller årer er helt naturlige kendetegn for ægte læder. Hvis du har købt læder fra Natuzzis Protecta-type, dvs. læder der er blevet beskyttet og behandlet for at give overfladen et ensartet look, så vil du kunne se færre mærker. Derimod vil læder af Natural-typen vise flere naturlige mærker, såsom insektbid, ar og strækmærker, samt farvenuancer. Disse farvenuancer kan ses på samme stykke hud, netop fordi det ikke modtager en efterbehandling for at give det en ensartet farve som det sker med Protecta-læder. Dette er bevis på læderets ægthed og bør ikke antages for at være en fejl. Det bør derimod tages for at være en garanti for ægte læder af høj kvalitet.
Er det sandt at dyrene ikke opdrættes specifikt til brug i møbelindustrien?
Ja. Læder er faktisk et biprodukt fra kødindustrien. Den største læderforbruger er fodtøjsindustrien. Kun omkring ti procent af verdens skindproduktion benyttes til møbler.
Jeg har husdyr og jeg vil ikke have, at min hund eller kat skader læderet med deres kløer. Hvad skal jeg gøre?
Hvis du er bange for, at dine husdyr ødelægger læderet, bør du gå efter den mest passende type læder til hjem med husdyr. Det bedste vil være at vælge Protecta-typen, idet denne slags læder er nemmere at reparere. Eventuelle reparationer er også normalt mindre synlige takket være farvebehandlingen, der anvendes til denne type læder.
Hvorfor er en klasse læder dyrere end den anden?
Hovedfaktoren for læderets klassificering er hudens oprindelse. Huder fra den sydlige hemisfære findes i store mængder og har en tendens til at have læderets naturlige kendetegn. De er mindre smidige end huder fra den nordlige hemisfære. Generelt kommer de højere klasser læder, fra dyr, der er opdrættet i den nordlige hemisfære. Huderne kommer fra hele verden og klassificeres i kategorier alt efter deres oprindelse. Derefter sorteres de efter den mængde af naturlige kendetegn, der findes på huden. Eftersom der er færre huder med få typiske læder-kendetegn, er disse normalt dyrere, og de kræver en mindre bearbejdning for at færdiggøre læderet. Huder fra den sydlige hemisfære benyttes normalt til vores Protecta-læder. Dog benytter vi også visse huder fra den sydlige hemisfære til vores Natural-kollektion. Disse huder har oprindeligt flere naturlige kendetegn og de har flere nuanceforskelle. Det er ikke nogen fejl.
Hvad er grunden til at prisen på lædermøbler varierer så meget?
En vigtig del af slutproduktets pris er læderets egenskaber. Læder af en højere klasse gør at prisen på slutproduktet stiger. Der er dog også mange andre faktorer, der spiller ind på prisen, heriblandt: størrelse, stil, bentype og syningsdetaljer. Natuzzi gør meget ud af, at din sofa får det rigtige udseende set fra alle vinkler. Når du flytter din sofa eller sammensætningssofa i rummet, vil du bemærke detaljerne i sofaens design hele vejen rundt.
Hvad er forskellen mellem naturligt læder og beskyttet læder?
Natural-læder = Læder uden efterbehandling = Flere naturlige kendetegn / nuanceforskelle Protecta-læder = Efterbehandlet læder = Færre naturlige kendetegn / Mere uniformt udseende
Hvor mange typer læder kan jeg vælge imellem?
Vi tilbyder flere forskellige læderartikler og hver af dem kan fås i lang række farver. Det samlede farveudbud veksler hele tiden, og overstiger 150 forskellige farver læder. Nogle er tykkere og nogle er tyndere, nogle har en ekstra farve for effektens skyld, nogle er mønstrede og andre er glatte. Der er mange forskellige effekter at vælge imellem, og prisen kommer an på læderet ”slutklasse”. Klassen repræsenterer ikke en artikel men blot omkostningerne. Derfor kan der være flere typer læder, der har den samme klasse.
Hvad betyder de forskellige læder-udtryk?
Spalt: Alle huder skal spaltes, fordi de er for tykke til brug som betræk eller til hvilken som helst fabrikation. Huden bliver kørt igennem en maskine, hvor et blad ”fileterer” det, så det bliver delt i to huder. Underhuden betegnes som spalt. Denne hud bliver nu slebet (rettet) og påført et ensartet narv-mønster, hvorved den kan benyttes til sofaens bagside eller sider og dermed give en besparing på slutprisen. Spalt er stadig 100% læder og bliver behandlet med de samme efterbehandlinger som overhuden eller narven. Narv: I processen som beskrives ovenover er narven den øverste del af huden. Den bliver normalt benyttet til de områder, der udsættes for mere slid, idet narv-læderets fibre er mere kompakte end spalt-læderets. Ren narv: Det er narv-læder, der bevarer hudens oprindelige narv. Der bliver ikke rettet på den. Rettet narv: Det er narv-læder, der er blevet slebet for at formindske nogle af læderets synlige og naturlige kendetegn. Blandt de forskellige typer rettelse er den mest almindelige at slibe det et og fjerne det naturlige narvmønster fuldstændigt for dernæst at give det et ensartet narvmønster. En anden type rettelse er at polere huden let for at fjerne narvens ujævnheder. Påtrykt narv: Ved hjælp af ruller presses der et ensartet narvmønster ned i læderet. Det kan være så lidt som et fint og naturligt udseende narvmønster eller noget så anderledes som et krokodilleskindsmønster. Læderklasser: Det er ikke andet end et spørgsmål om pris. Hovedfaktoren for et læders klasse er hudens oprindelsessted. Strukket læder: Anilin, dvs. farvet læder, der er blevet behandlet med voks eller olie. Når læderet bliver strukket, skiller olien/voksen sig og gør at farven lysnes.
Hvilken slags polstring og affjedring benyttes?
Ecoflex-polyurethan: Dette meget elastiske skum benyttes i alle Natuzzi-puder. Det frestilles af vores IMPE-division og er freonfri. Skum af forskellig tykkelse: Vi benytter over ti forskellige skumtykkelser. Dette gør det muligt at give møblet en ideel komfort, design og støtte. Vattering: Flere lag af termo-bundet fiber, som snos om sædepudernes kerne for at give bedre form og komfort. Gjord: En patenteret, stærk og elastisk gjord der benyttes i bunden og på bagsiden til affjedring. Der er tale om et 100% elastisk materiale, der anvendes i bil- og luftfartsindustrien og som erstatter de mere traditionelle metalfjedre. Der er store fordele ved at benytte gjorde: • Ensartet støtte over hele rammens længde. • Lydløshed. • Ruster ikke. • Ingen fare for spiralfjedre, der stikker igennem puderne.
Hvordan bygges rammen?
Rammebygningen varierer fra model til model. Vi benytter en bundramme, der er en kombination af solidt træ, såsom gran eller bøg med krydsfiner, OSB-plader, træfiberplader, og et Masonit-lag. Nogle rammer indeholder også metal eller synlige udskårne dele. Affjedringen er fremstillet med det elastiske gjord-system, der er fuldt ud holdbart og 100% elastisk. Dette betyder, at affjedringen i vores bundramme holder meget længere end hvilken som helst anden fjedertype. Denne konstruktionstype benyttes i alle vores design, idet den nemt kan tilpasses alle møbelstilarter, såvel med klassiske rammer med sømhoveder som med moderne modeller med åben bund.
Hvordan vedligeholder jeg mit læderbetræk?
Vi anbefaler, at man rengører det med en speciel læderrens efterfulgt af lædercreme. Benyt hertil en ren, blød hvid klud. Vi anbefaler ikke, at man benytter nogen form for kemiske rengøringsmidler på sofaen. Ved at støve den af, vedligeholde jævnligt med læderrens og lædercreme, og fjerne eventuelle pletter, når de fremkommer, vil sofaen se godt ud i dens forventede levetid. Husk at læder er et naturligt materiale, der kan ændre udseende med årene.
Har sollys nogen virkning på sofaens farve?
Sollys gør, at læderet blegnes hurtigere end læder, der ikke er udsat for direkte sollys. Al læder blegner med tiden. Protecta lædertypen holder længere uden at blegne end Natural-læder.
Hvorfor giver læderet sig efter kort tid?
Læder er elastisk og former sig efter den brug et område bliver udsat for. Ligesom med nye sko, der giver sig, giver din sofa sig også. At læderet giver sig er ikke nogen fejl, men derimod blot en medfølgende naturlig læderegenskab.